Pastane simidi, hem çocukların hem de yetişkinlerin sevdiği bir atıştırmalıktır. Öğrencilerden yetişkinlere kadar geniş bir kitle tarafından beğenilen bu lezzetli simitler, anneler tarafından evde kolaylıkla hazırlanabilir. Evde yapılan pastane simidini sıcacık şekilde çocuklarınıza ikram etmek, hem onları mutlu edecek hem de sağlıklı bir alternatif sunmanızı sağlayacaktır. Vereceğimiz tarifle, pastane simitlerinin lezzetini evinizde yakalayabilirsiniz. Tarifimizde mahlep kullanılmıştır, eğer bu baharatı sevmiyorsanız, tariften çıkarabilirsiniz; ancak bir kez denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi, bu lezzetli simitleri birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin. Pastane Simidi İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Pastane Simidi Nasıl Yapılır? Öncelikle, yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını havuz şeklinde açarak, şeker, yumurta, kuru maya, mahlep, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek, simit hamurunu yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra, hamurun üzerini örterek, mayalanması için ılık bir yere kaldırın. Yaklaşık olarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin. Hamur hazır olduğunda, yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaları uzun şeritler şeklinde hazırlayın. İkisini birbirine dolayarak, yuvarlayın ve simit şeklini verin. Uçlarını iyi kapatmaya dikkat edin. Bir tabağın içine hazırladığınız pekmez ve su karışımına simitleri bulayın. Buradan çıkarıp, diğer tabağın içinde bulunan simitlik susama iyice bulayın. Bu simitleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm simitler hazır olduğunda, bir süre tepsi mayası dediğimiz şekilde bekletin. Pastane simitleri tepside mayalanırken, fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. İçine bir kase su koymayı ihmal etmeyin, çünkü simitler buharlı ortamda pişirilir. Pastanedeki fırınlar bu sistemle pişirir. Aksi halde simitleriniz sert olabilir. Kızgın fırına attığınız simitleri, kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir süre simitlerin ılınmasını bekleyin. Çayınızı demlediyseniz, pastane simidi ve peynir ile ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. |
Nursena
23 Temmuz 2024 SalıEvde pastane simidi yaparken, mayalanma süreci neden bu kadar önemli? Mayalanma süresi yeterli olmazsa simitler istediğimiz gibi olmaz mı?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıNursena Hanım, mayalanma süreci simidin dokusunu ve lezzetini doğrudan etkiler. Mayalanma sırasında hamur, içindeki maya sayesinde kabarır ve daha yumuşak bir yapı kazanır. Eğer mayalanma süresi yeterli olmazsa, simitleriniz sert ve yoğun olabilir. Ayrıca, yetersiz mayalanma sonucu oluşan simitlerin iç kısmı hamur kalabilir ve istenilen kabarıklığa ulaşamaz. Bu yüzden, tarifte belirtilen mayalanma süresine dikkat etmek oldukça önemlidir.