Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane simidi, hem çocukların hem de yetişkinlerin sevdiği bir atıştırmalıktır. Öğrencilerden yetişkinlere kadar geniş bir kitle tarafından beğenilen bu lezzetli simitler, anneler tarafından evde kolaylıkla hazırlanabilir. Evde yapılan pastane simidini sıcacık şekilde çocuklarınıza ikram etmek, hem onları mutlu edecek hem de sağlıklı bir alternatif sunmanızı sağlayacaktır. Vereceğimiz tarifle, pastane simitlerinin lezzetini evinizde yakalayabilirsiniz. Tarifimizde mahlep kullanılmıştır, eğer bu baharatı sevmiyorsanız, tariften çıkarabilirsiniz; ancak bir kez denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi, bu lezzetli simitleri birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Pastane Simidi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı mahlep
Üzeri İçin
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • Simitleri bulamak için simitlik susam
Pastane Simidi Nasıl Yapılır?

Öncelikle, yoğurma kabının içine elenmiş unu koyun. Ortasını havuz şeklinde açarak, şeker, yumurta, kuru maya, mahlep, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek, simit hamurunu yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra, hamurun üzerini örterek, mayalanması için ılık bir yere kaldırın. Yaklaşık olarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin.

Hamur hazır olduğunda, yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaları uzun şeritler şeklinde hazırlayın. İkisini birbirine dolayarak, yuvarlayın ve simit şeklini verin. Uçlarını iyi kapatmaya dikkat edin. Bir tabağın içine hazırladığınız pekmez ve su karışımına simitleri bulayın. Buradan çıkarıp, diğer tabağın içinde bulunan simitlik susama iyice bulayın. Bu simitleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Tüm simitler hazır olduğunda, bir süre tepsi mayası dediğimiz şekilde bekletin.

Pastane simitleri tepside mayalanırken, fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. İçine bir kase su koymayı ihmal etmeyin, çünkü simitler buharlı ortamda pişirilir. Pastanedeki fırınlar bu sistemle pişirir. Aksi halde simitleriniz sert olabilir. Kızgın fırına attığınız simitleri, kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir süre simitlerin ılınmasını bekleyin. Çayınızı demlediyseniz, pastane simidi ve peynir ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nursena

23 Temmuz 2024 Salı

Evde pastane simidi yaparken, mayalanma süreci neden bu kadar önemli? Mayalanma süresi yeterli olmazsa simitler istediğimiz gibi olmaz mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Nursena Hanım, mayalanma süreci simidin dokusunu ve lezzetini doğrudan etkiler. Mayalanma sırasında hamur, içindeki maya sayesinde kabarır ve daha yumuşak bir yapı kazanır. Eğer mayalanma süresi yeterli olmazsa, simitleriniz sert ve yoğun olabilir. Ayrıca, yetersiz mayalanma sonucu oluşan simitlerin iç kısmı hamur kalabilir ve istenilen kabarıklığa ulaşamaz. Bu yüzden, tarifte belirtilen mayalanma süresine dikkat etmek oldukça önemlidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Editörün Seçtiği

Simit Çay

Simit Çay

İlginizi Çekebilir

Çay Simit

Çay Simit

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri