Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir. Durum böyle olunca annelere gene iş düşüyor. Pastane simidini evde hazırlayıp, sıcak sıcak çocuklarınıza ikram etmek sizin de hoşunuza gidecek. Vereceğimiz tarifle aynı pastane simitlerinin lezzetini yakalayacaksınız. Tarifimizde mahlep kullandık. Bunun tadını beğenmezseniz, koymayabilirsiniz. Ancak bir defa denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi bu lezzetli simitleri beraber yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.


Pastane simidi için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • Simitleri bulamak için simitlik susam

Pastane simidi nasıl yapılır?


Önce yoğurma kabının içine elenmiş unu ilave edin. Bunun ortasını havuz şeklinde açarak, şekeri, yumurtayı, kuru mayayı, mahlebi, sıvı yağı ve yoğurdu koyun. Şimdi suyu azar azar ilave ederek, simit hamurunu yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra, hamurun üzerini örterek, mayalanması için ılık bir yere kaldırın. Yaklaşık olarak hamur iki katı oluncaya kadar mayalansın.

Hamur hazır olduğunda, yaklaşık ceviz kadar parçalara ayırın. Bunları uzun parçalar şeklinde hazırlayın. İkisini birbirine dolayarak, yuvarlayın ve simit şeklini verin. Uçlarını iyi kapatmaya dikkat edin. Bir tabağın içine hazırladığınız pekmez ve su karışımına simitleri bulayın. Buradan çıkarıp, diğer tabağın içine koyduğunuz simitlik susama iyice bulayın. Bunları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Tüm simitler hazırlanınca, bir süre tepsi mayası dediğimiz şekilde bekletin.

Pastane simitleri tepside mayalanırken, fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. İçine 1 kâse içinde su koymayı ihmal etmeyin. Çünkü simitler buharlı pişirilir. Pastanedeki fırınlar bu sistemle pişirir. Aksi halde simitleriniz sert olabilir. Kızgın fırına attığınız simitle kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir süre simitlerin ılınmasını bekleyin. Çayınızı demlediyseniz, pastane simidi ve peynirleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pastane Simidi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Simit Çay

Simit Çay

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Güncel

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri