Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi

Kandil simidi, adını Müslümanların kutsal saydıkları beş geceden (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) alır. Bu gecelere "kandil geceleri" adı verilir ve bu gecelerde yapılan ibadetlerin yanı sıra çeşitli ikramlar da sunulmuştur. Parmak kalınlığında susamlı veya susamsız simitler bu gecelerde yapılmış ve bu nedenle bu simitlerin adı "kandil simidi" olarak kalmıştır. Günümüzde artık her fırından ve her gün temin edilmesi mümkündür.

Kandil simidi, simidin minyatür halidir. Yağ ve karbonhidrat açısından zengin olan bu simit, kilo kontrolüne dikkat edenler için 100 gramında yaklaşık 477 kalori içerir.

Kandil Simidi Malzemeleri

  • 200 gram margarin (Oda sıcaklığında beklemesi gerek)
  • 2 adet yumurta sarısı (Aklarını atmayınız, üzeri için lazım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı)

Üzeri İçin

  • 2 tane yumurta akı
  • Susam ya da çörek otu

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayıralım. Geniş bir karıştırma kabına yumurta sarısını aktaralım ve sırasıyla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Malzemeleri karıştırarak birbirleriyle harmanlayalım. Bu esnada geç ısınan bir fırınımız varsa, zamandan kazanmak için fırınımızı 200 dereceye getirip ısınmasını sağlayalım. Malzeme karışımına geri dönerek son malzemelerimiz olan un ve kabartma tozumuzu bir elek yardımıyla azar azar eleyerek karışıma ilave edelim. Oluşan hamurumuzu kulak memesi kıvamında ve elimize yapışmayacak şekilde yoğuralım.

Kıvama gelen hamurumuzu tezgâha ya da geniş bir alana alarak küçük parçalara ayıralım. Genelde ceviz büyüklüğünde olması idealdir. Kopardığımız parçaları tek tek yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar haline getirip daire şekli olmasına dikkat ederek uçlarını birleştirelim. Bu şekilde kandil simidinin görünümünü elde etmiş oluruz. Geri kalan tüm hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayalım.

Fırın tepsisini yağlayarak ya da altının tutmasından korkuyorsanız yağlı kâğıt sererek oluşan minyatür kandil simitlerimizi önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batıralım ve tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim. Önceden ısınmış fırında simitlerin üzeri kızarana dek pişirelim (yaklaşık 25 dakika yeterli olacaktır). Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Simit Çay

Simit Çay

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Güncel

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri