Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil simidi; ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim. Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye (Regaip, Miraç, Berat, Kadir, Mevlit) kandil geceleri adı verilir. Bu gecelerde yapılan ibadetler haricinde ikramlarda yapılmıştır. Parmak kalınlığında susamlı ya da susamsız simitler yapılmıştır. Bu simitler kandil gecelerinde yapıldığından adı kandil simidi olarak kalmıştır. Günümüzde artık her fırında ve her gün temin edilmesi mümkündür.

Kandil simidi, simidin minyatür halidir. Yağ ve karbonhidrat açısından zengindir. Kilosuna dikkat eden bayanlar için 100 gram kandil simidi 477 kal. Olduğunu söylemekte fayda vardır.


Kandil Simidi Malzemeleri

  • 200 gram margarin (Oda sıcaklığında beklemesi gerek)
  • 2 adet yumurta sarısı (Aklarını atmayınız üzeri için lazım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3-4 su bardağı)

Üzeri için

  • 2 tane yumurta akı
  • Susam ya da çörek otu

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?


İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayıralım. Geniş karıştırma kabına yumurta sarısını aktaralım ve sırasıyla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Karıştırarak malzemeleri birbirleriyle harmanlayalım. Bu esnada geç ısınan bir fırınımız varsa bize kolaylık olsun ve zamandan kazanmamız için fırınımızı 200 dereceye getirerek ısınmasını sağlayalım. Malzeme karışımına geri dönerek son malzemelerimiz olan un ve kabartma tozumuzu bir elek yardımıyla (Un içinde topaklanma olabilir bunu önlemek için) azar azar eleyerek malzememize ilave edelim. Oluşan harcımızı kulak memesi kıvamında ve elimize yapışmayacak şekle gelene kadar yoğuralım.

Kıvama gelen hamurumuzu tezgâhımıza ya da geniş bir alana alarak küçük parçalara ayıralım. Genelde ceviz büyüklüğünde olması ideal olanıdır. Kopardığımız parçaları tek tek yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar haline getirip daire şekli olması kaydıyla uçlarını birleştirelim. Bu şekilde kandil simidinin görüntüsünü elde etmiş olduk. Geri kalan tüm hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayalım.

Fırın tepsisini yağlayarak ya da altının tutmasından korkuyorsanız yağlı kâğıt sererek oluşan minyatür kandil simidlerimizi ilk önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batıralım ve tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim. Önceden ısınmış fırında simitlerin üzeri kızarana dek pişirelim (25 dk yeterli). Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kandil Simidi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Güncel

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çay

Simit Çay

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri