Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit, Simit çeşidi oldukça çok olup yetişmek oldukça imkânsız olmaktadır. Fakat günümüzde hamarat annelerimizin yapmış olduğu simitler akşam çaylarında, sabah kahvaltılarda ve öğle aralarında oldukça zevkle tüketilmektedir. Daha sonra da kilo aldım diye kıvranmaktayız. Ancak kaşarlı simit diğer simit türlerine göre oldukça lezzetli olmaktadır. Hemen hemen her bayanın çay yanına tercihi olmakta ve pratik oluşu ile neredeyse her gün yapılabilen bir simit türüdür. Kişiler ancak kaşarlı simitlerden yaparak satışa kadar sunmaktadır. Annelerin yapabileceği oldukça basit bir tarif olup çocukların beslenmelerine koyarak hem içleri rahat ederek okula yollayabilir hem de çocukların karnını tok tutabilecek bir tür pasta tarifi olmaktadır. Ayrıca herkesin damak tadına uygun olmaktadır. Yaşlısından gencine herkesin tüketebileceği bir yiyecek olmaktadır. Özellikle kahvaltılarda ekmek yerine simit tüketimi oldukça artmaktadır. Çünkü hem çeşit olmakta hem de mideler bayram etmektedir.


Kaşarlı simit malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3, 3 buçuk su bardağı un

İçi için

  • Kaşar peyniri

Kaşarlı Simit Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı pekmez,
  • 3 yemek kaşığı su,
  • Kavrulmuş susam

Kaşarlı Simit Nasıl Yapılır?

Dışı çıtır içi yumuşak olan tam bir simit poğaça türüdür. İlk olarak mayayı sıvıları karıştıralım ve unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurarak elde edelim. Daha sonra hazırlanmış olan hamuru bir kenara alarak 1 saat hem mayalandıralım hem de dinlenmeye bırakalım. Mayalanmış olan hamuru dinlendikten sonra istediğimiz şekli vererek içine kaşarını koyalım ve kapatalım daha sonra önce pekmezli suya daha sonra da susama batırarak hazır duruma getirelim. Hazırlanan simitleri yağlı kâğıt serili olan tepsimize dizerek önceden ısıtılmış olan fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar simidi pişirelim ve üstü kızardıktan sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Kaşarlı Simit Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Simit Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Evde Simit Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Evde Simit Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Çay Simit

Çay Simit

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Poğaça Simit Tarifleri ve Malzemeleri

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri