Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Simit Kebabı

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genellikle mangalda pişirilmesine rağmen mangal kullanamayan kişiler tarafından da ızgara veya fırında da hazırlanabiliyor. Kebaplar Gaziantep mutfağının vazgeçilmeyen yemekleri arasında ilk sıralarda yer alırken simit adı verilen ince bulgur kullanılarak hazırlanan köfte farklı köfte çeşitleri bir hayli fazladır ve yaklaşık olarak yöresel mutfağına 30'a yakın köfte türü sığdıran bir damak sahip olan ildir. Bu kebap çeşitleri arasında kendinden sıklıkla bahsettiren simit kebabıdır ve bu kebabın hazırlanışı da bir hayli kolaydır. Simit kebabının mükemmel ve yöresel lezzetinin yakalanması için kebap için kullanılacak kıymanın mutlaka özel çekim olması çok önemlidir. Bu lezzet içinde kıymanın orta yağlı olması kebabın lezzetine lezzet katacaktır.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 500 gr orta yağlı özel çekim kıyma
  • 1 su bardağı ılık su içinde ıslatılmış ince bulgur yani köftelik bulgur
  • 1 avuç dolusu çam fıstığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 50 gr kadar fıstık içi
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Simit Kebabı Nasıl Yapılır?


Simit kebabı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tepsinin içine önceden ılık su içinde ıslattığımız simit bulgur ile özel çekim kıymayı ekleyerek başlayalım. Üzerine dövülmüş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru soğan ve 1 bağ incecik kıyılmış maydanozu ilave edelim. Ardından harcın üzerine kırmızı pul biber, karabiber, tarçın, köfte baharatı, kimyon, çam fıstığı ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcını yoğurmaya başlayalım. Ancak yoğurma işlemi tıpkı çiğ köftede olduğu gibi bütün gücümüzle yani döver şekilde yoğurmamız gereklidir. Yoğurma işleminin daha iyi olması ve tüm köftelik harcın birbirini sıkıca kavraması için de arada bir ellerimizi ıslatmayı ihmal etmeyelim. Köftelik harcımız arttık istediğimiz kıvama geldikten sonra harcımızda fındıktan biraz daha irice parçalar alalım ve bu parçaları avuç içimizde yuvarlayarak ızgara şişlerine geçirelim. Köftelik harcın tamamı bitinceye kadar köfteleri şişlere geçirerek hazırlayalım. Hazır hale gelen köfteleri artık ya mangal ateşinde ya da ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz kebapları servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirmeyi ihmal etmeyelim. Arzuya göre simit kebabının yanına marul yaprakları ve soğan halkaları ilave ederek simit kebabımızı sıcak sıcak servise sunalım. Yöresel özelliğe sahip olan simit kebabını sizlerde çok beğeneceksiniz ve sofralarınızda yer vererek bu şahane lezzetten vazgeçemeyeceksiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 12:02:50
Simit Kebabı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Simit Kebabı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Simit Kebabı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Simit Hamuru
Simit Hamuru
Simit hamuru, yapılışı kolay olan ve herkesin evinde kolaylıkla yapabileceği bir hamurdur. Simit hamurundan muhteşem bir lezzet olan simit oluşturulur. Simidi sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, acıktığınız an ayak üstü bile tüketebilirsiniz. Sim...
Simit Ekmeği
Simit Ekmeği
Simit Ekmeği, en fazla Manisa yöresine ait olan bir lezzettir. Bu ekmeği yediğinizde gerçekten ekmek yediğinizin farkına varacaksınız. Ekmeğin yapımı diğerlerine benzese de en önemli fark nohut mayası ile hazırlanmasıdır. Nohut mayası eskiden çok faz...
Mayasız Simit Tarifi
Mayasız Simit Tarifi
Mayasız simit, Mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerimiz canı simit isteyen çocuklarımız için oldukça pratik bir şekilde hazırlayabiliriz. Sizin de tari...
Ankara Simidi
Ankara Simidi
Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın geleneksel Türk mutfağına kadar uzan bu lezzet çağlar boyunca özelliğini ve popülerliğini hiçb...
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi, Görüntü olarak aynı kandil simidine benzese de tadı kandil simidinden tamamen farklıdır. Kıtır, kıtır lezzeti ile ağızda dağılır ve mükemmel bir lezzeti vardır. Yiyen herkesi kendine hayran bırakan bu enfes sirkeli tuzlu s...
Simit
Simit
Simit, Sabah kahvaltılarında çayın yanında afiyetle yenilen simit vazgeçilmez bir lezzettir. Fırınlarda sıcak, gevrek olarak çıktığında kokusu etrafa yayılır. Üzeri susamlı halka şekilde bir görünümü vardır.Kaşar Peynirli Simit Malzemeleri1,5 su bard...
Sütlü Simit Tarifi
Sütlü Simit Tarifi
Sütlü Simit Tarifi, Bir diğer adı da gevrek olan simit yuvarlak ve üzeri susamlı olan ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanistan'da sıkça özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmektedir. Balkanlarda yer alna birçok ülk...
Simit Çeşitleri
Simit Çeşitleri
Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti yaşayabilirsiniz. Özellikle okula giden çocuklara sahip anneler için çeşitli simit tarifleri oldu...
Pekmezli Simit
Pekmezli Simit
Pekmezli Simit, Simitler her geçen gün çeşitleri arttıkça lezzeti de artmaktadır. Ancak annelerin çocuklara zorlukla içerdiği pekmez özellikle kış günlerinde zorluk çekilmektedir. Annelerin imdadına ise pekmezli simit yetişmekte olup çocuklara ancak ...
Simit Fırını
Simit Fırını
Simit Fırını, Yeni bir simit fırını oluşturulacaksa eğer ilk olarak iş planı hazırlanmalıdır. İş planı sadece kredi verecek kurumlara ve yatırımcılara gösterilmek üzere hazırlanmaması gerekir. Aynı zamanda simit fırını işletmesinin amaçlarını ortaya ...
Açma Simit
Açma Simit
Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tariflerinde ezber bozan bir hamur yapısı vardır. Simit ile açma tarifini aynı anda tek bir tarift...
Gevrek Simit Tarifi
Gevrek Simit Tarifi
Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahvaltılarında değil öğün aralarında açlık hissi duyduğunuz her an tüketebileceğiniz bir lezzet....

 

Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Simit
Sütlü Simit Tarifi
Simit Çeşitleri
Pekmezli Simit
Simit Fırını
Açma Simit
Gevrek Simit Tarifi
1 Simit Kaç Kalori?
Pastane Simidi
Tuzlu Simit
Evde Simit Yapımı
Simit Peynir
Kandil Simidi
Simit Kurabiye
Mayalı Simit
Çay Simit
Yarım Simit Kaç Kalori?
Çıtır Simit Tarifi
Susamlı Simit
Kaşarlı Simit
Mahlepli Simit
Ev Yapımı Simit
Kolay Simit Tarifi
Sucuklu Simit
Simit Kaç Kalori?
Popüler İçerik
1 Simit Kaç Kalori?
1 Simit Kaç Kalori?
1 Simit Kaç Kalori, simit bizim vazgeçemeyeceğimiz türden bir yiyecek olarak kahvaltılarımız da sofralarımızda atıştırmalık olarak kullanacağımız pra...
Pastane Simidi
Pastane Simidi
Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak g...
Tuzlu Simit
Tuzlu Simit
Tuzlu simit: Tadı hem lezzetli çıtır çıtır sıcacık simitler, kuşkusuz herkes tarafından sevilen kokusuna dayanılamayan hamur işlerinden biridir. Misaf...
Evde Simit Yapımı
Evde Simit Yapımı
Evde simit yapımı, her zaman dışarıdan aldığınız simitleri evde yaparak, sıcacık yemek isterseniz, vereceğimiz tarif işinize yarayacak. İlk başta evde...
Simit Peynir
Simit Peynir
Simit peynir sabahları işe geç kalmak üzere olanlar ve acele edenler için en çok tercih edilen ikilidir. Öğrenciler ise kahvaltı yapmadan okula gelir ...
Kandil Simidi
Kandil Simidi
Kandil simidi;ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim.Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye(Regaip,Miraç,Berat,Kadir,Mevlit) ka...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Simit Hamuru
Simit Ekmeği
Mayasız Simit Tarifi
Ankara Simidi
Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024