Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı: Gaziantep Mutfağının İncisi

Gaziantep mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Simit Kebabı, adını yörede ince köftelik bulgurun "simit" olarak adlandırılmasından alır. İnce bulgur ve özel çekim kıyma ile hazırlanan bu kebap, mangalda, ızgarada veya fırında pişirilerek sofralarımızı süsler. Gaziantep mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan Simit Kebabı, bölgenin köfte çeşitleri arasında öne çıkar.

Bu kebabın lezzetinin sırrı, kullanılan kıymanın kalitesinde ve hazırlanışında saklıdır. Orta yağlı özel çekim kıyma, kebaba eşsiz bir lezzet katar.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı özel çekim kıyma
  • 1 su bardağı ılık su içinde ıslatılmış ince bulgur (köftelik bulgur)
  • 1 avuç dolusu çam fıstığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 50 gr kadar fıstık içi
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Simit Kebabı Nasıl Yapılır?

Simit kebabının hazırlanışına ilk olarak, önceden ıslatılmış simit bulguru ve özel çekim kıymayı uygun bir tepsiye ekleyerek başlayalım. Üzerine dövülmüş sarımsak, rendelenmiş kuru soğan ve ince kıyılmış maydanozu ilave edelim. Daha sonra harcın üzerine kırmızı pul biber, karabiber, tarçın, köfte baharatı, kimyon, çam fıstığı ve yeteri kadar tuz ekleyerek köfte harcını yoğuralım. Yoğurma işlemi, çiğ köftede olduğu gibi güçlü ve döver şekilde yapılmalıdır. Arada bir ellerimizi ıslatarak yoğurma işleminin daha iyi olmasını sağlayalım.

Harcımız istediğimiz kıvama geldikten sonra, fındıktan biraz daha büyük parçalar alarak avuç içinde yuvarlayalım ve ızgara şişlerine geçirelim. Tüm harcı bitirene kadar bu işlemi tekrarlayalım. Hazırladığımız köfteleri mangalda veya ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirelim. Pişirdiğimiz kebapları servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirelim. Arzuya göre, kebabın yanına marul yaprakları ve soğan halkaları ekleyerek sıcak sıcak servis edelim.

Simit Kebabı, Gaziantep mutfağının eşsiz tatlarından biridir ve sofralarınıza şıklık katacaktır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Çay Simit

Çay Simit

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pastane Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri