Sütlü Simit Tarifi Bir diğer adı da "gevrek" olan simit, yuvarlak ve üzeri susamla kaplı ekmek biçimindeki yiyeceklere verilen ortak isimdir. Türkiye ve Yunanistan'da sıkça, özellikle sabah kahvaltılarında tüketilmektedir. Balkanlar'da yer alan birçok ülkede de "gevrek" adı ile sunulmaktadır. Simidin tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Genelde tek başına tüketilen simit, kahvaltılarda çay, peynir, zeytin ve reçelle de yenmektedir. Günümüzde simit, fırınlarda, simit evlerinde ve sokakta seyyar satıcılar tarafından satılmaktadır. Sütlü Simit Tarifi Evde yapılabilecek olan bu tarif, lezzeti ile olduğu kadar, kahvaltılarda ve gün toplantılarında beğenilerek yenmekte ve görüntüsü ile de göz doldurmaktadır. Sütlü Simit Malzemeleri
Sütlü Simit Üzeri İçin
Sütlü Simit Nasıl Yapılır? İlk önce ılık sütün içine maya ve şekeri atıp kenara alıyoruz. Derin bir karıştırma kabında, 2 su bardağı unu katıp içerisine su, sıvı yağ ve maya attığımız sütü ilave ediyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Kalan unu da ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Ele yapışmayan fakat çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bekletmeden hemen şekil veriyoruz. Şekiller, hazır aldığımız simitler gibi yuvarlak olmalıdır. Bu şekli oluşturmak için mandalina büyüklüğünde iki hamur alıyoruz, iki hamuru da elimizde yuvarlayıp 2 adet uzun şekil oluşturuyoruz ve birbirine dolayarak burgu yapıyoruz. Böylece ortada birleştirip simit şeklini vermiş oluyoruz. Önce pekmezli suya daha sonra bolca susama batırıyoruz. Tepsiye diziyoruz ve yaklaşık 1 saat bu şekilde bekletiyoruz. Ardından 200 derecede 30-35 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun. |