Simit Kurabiye Simit kurabiye, malzeme açısından ekonomik ve yapımı oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayın yanında ikram ettikleri bu simit kurabiye, simit tadında gevrek bir kurabiyedir. Ağızda gevrekliğinden dolayı lezzetli bir dağılım yapar. Oldukça lezzetli, ağızda dağılan harika bir kurabiye çeşididir. Simit Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Simit Kurabiye Nasıl Yapılır? Bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini koyun. Malzemeleri sırası ile yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu margarinin üzerine ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve halka şekli verin. Halka şekli verilen hamuru önce yumurta akına sonra da bolca susama batırarak tepsiye yağlı kâğıt koyun. Hamurları susama batırdıktan sonra yağlı kâğıt üzerine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerinizi pişirin. Afiyet Olsun. Ekstra Bilgiler Bu tarifi farklı kılmak için çeşitli eklemeler yapabilirsiniz. Örneğin, hamurun içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, susam yerine çörek otu veya haşhaş tohumu kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Simit kurabiyeleri hava almayan bir kapta uzun süre tazeliğini koruyabilir, bu nedenle önceden hazırlayarak saklayabilirsiniz. |
Ertaç
23 Temmuz 2024 SalıBen bu simit kurabiyeyi yaptım ama hamur tam istediğim kıvamda olmadı. Unu ne kadar eklemem gerektiğini tam olarak nasıl anlarım? Bir de susam yerine çörek otu kullansam tadında çok fark olur mu?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıMerhaba Ertaç,
Hamurun kıvamını anlamak için un miktarını azar azar eklemek en iyisidir. Hamur ele yapışmayacak, ancak fazla sert de olmayacak bir kıvamda olmalı. Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş ekleyip, elinize yapışmadığı noktada durabilirsiniz. Çörek otu kullanmak tadında fark yaratabilir; çörek otunun kendine has bir aroması vardır ve bu da kurabiyenin tadını değiştirebilir. Ancak, bu farkın hoşunuza gidip gitmeyeceğini denemeden anlamak zor olabilir. Umarım bu ipuçları size yardımcı olur! Afiyet olsun!