Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye

Simit kurabiye, malzeme açısından ekonomik ve yapımı oldukça kolay bir kurabiyedir. Hanımların gün oturmalarında gelen misafirlerine çayın yanında ikram ettikleri bu simit kurabiye, simit tadında gevrek bir kurabiyedir. Ağızda gevrekliğinden dolayı lezzetli bir dağılım yapar. Oldukça lezzetli, ağızda dağılan harika bir kurabiye çeşididir.

Simit Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (üzeri için kullanılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Bol susam

Simit Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş margarini koyun. Malzemeleri sırası ile yoğurdu, sıvı yağı, tuzu ve kabartma tozunu margarinin üzerine ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun. Hamuru biraz dinlendirin. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve halka şekli verin. Halka şekli verilen hamuru önce yumurta akına sonra da bolca susama batırarak tepsiye yağlı kâğıt koyun. Hamurları susama batırdıktan sonra yağlı kâğıt üzerine dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerinizi pişirin.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifi farklı kılmak için çeşitli eklemeler yapabilirsiniz. Örneğin, hamurun içine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha zengin bir tat elde edebilirsiniz. Ayrıca, susam yerine çörek otu veya haşhaş tohumu kullanarak farklı lezzetler deneyebilirsiniz. Simit kurabiyeleri hava almayan bir kapta uzun süre tazeliğini koruyabilir, bu nedenle önceden hazırlayarak saklayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ertaç

23 Temmuz 2024 Salı

Ben bu simit kurabiyeyi yaptım ama hamur tam istediğim kıvamda olmadı. Unu ne kadar eklemem gerektiğini tam olarak nasıl anlarım? Bir de susam yerine çörek otu kullansam tadında çok fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ertaç,

Hamurun kıvamını anlamak için un miktarını azar azar eklemek en iyisidir. Hamur ele yapışmayacak, ancak fazla sert de olmayacak bir kıvamda olmalı. Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş ekleyip, elinize yapışmadığı noktada durabilirsiniz. Çörek otu kullanmak tadında fark yaratabilir; çörek otunun kendine has bir aroması vardır ve bu da kurabiyenin tadını değiştirebilir. Ancak, bu farkın hoşunuza gidip gitmeyeceğini denemeden anlamak zor olabilir. Umarım bu ipuçları size yardımcı olur! Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ekmeği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Gevrek Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kurabiye Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çay

Simit Çay

Çay Simit

Çay Simit

Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kaç Kalori?dir?

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri