Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Açma Simit, mayalı hamur kullanılarak yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan özel bir hamur işidir. Simit tariflerine farklı bir boyut getiren bu lezzet, hemen hemen her kahvaltı sofrasında yerini alır. Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Açma Simit Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Bir kase sıvı yağ
  • Paket margarin

Açma Simit Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamuru yoğuracağımız bir yoğurma kabını alarak içine ılık süt ve suyu ekleyin. Daha sonra yaş mayayı ve toz şekeri içine atarak, yaş mayanın erimesini bekleyin. Mayanın erimesi tamamlandıktan sonra elinizle iyice çırparak yaş mayanın dağılıp karışmasını sağlayın. Ardından sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Son olarak unu bir süzgeç yardımı ile eleyerek, hamuru kulak memesi yumuşaklığından biraz daha cıvık bir hale gelene kadar yoğurun. Hamurun diğer poğaça hamurlarına göre daha cıvık olması gerekmektedir çünkü yaş maya sayesinde hamur iyice kabaracaktır. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra kabın kapağını kapatıp, üzerini bir sofra bezi ile sararak sıcak bir ortamda yaklaşık iki saat dinlendirip mayalanması için bekletin.

Mayalanan hamura şekil vermek için elinizi sıvı yağ ile hafifçe yağlayın. Ardından cıvık olan hamurdan orta boy bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, arasına margarin sürün ve elinizle kapatıp simit şekli verir gibi sarın. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında simitlerin kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Açma simit yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, hamurun yeterince mayalanmış olmasıdır. Hamurun mayalanma süresi ortamın sıcaklığına göre değişebilir, bu nedenle hamuru kontrol edebilir ve gerekirse biraz daha bekletebilirsiniz. Ayrıca, hamurun daha lezzetli ve yumuşak olması için kaliteli malzemeler kullanmanız önerilir. Hamuru yoğururken un miktarını kontrollü bir şekilde ekleyerek, hamurun kıvamını doğru ayarlamalısınız. Bu tarifte margarin kullanımı hamurun kat kat olmasını sağlar, ancak dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.

Açma simit, kahvaltı sofralarının yanı sıra çay saatlerinde de mükemmel bir ikramlık olacaktır. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çay Simit

Çay Simit

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mahlepli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayasız Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çay

Simit Çay

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Simit Peynir Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Simit Tarifi ve Malzemeleri