Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Açma Simit Tarifi ve Malzemeleri

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tariflerinde ezber bozan bir hamur yapısı vardır. Simit ile açma tarifini aynı anda tek bir tarifte buluşturan bu hamur işinin hemen hemen her kahvaltı sofrasında yerini aldığını söylememiz mümkündür. Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.


Açma Simit Malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Bir kâse sıvı yağ
  • Paket margarin

Açma Simit Nasıl Yapılır?


Öncelikle hamuru yoğuracağımız bir yoğurma kabını alarak içine ılık süt ve suyu ekleyin. Daha sonra yaş mayayı ve toz şekerini içine atarak, yaş mayanın erimesini bekleyin. Daha sonra elinizle iyice çırparak yaş mayanın dağılmasını sağlayın. Daha sonra sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını içine atıp iyice karıştırın. Son olarak bir süzgeç yardımı ile unu eleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığından daha cıvık bir hale gelene kadar yoğurun. Hamuru diğer poğaça hamurlarına göre daha cıvık çünkü hamur yaş mayadan dolayı iyice kabaracaktır. Daha sonra yoğurma kabının kapağını kapatıp üzerini softa bezi ile sarıp sıcak bir ortamda yaklaşık olarak iki saat dinlendirip mayalanması için bekletin.

Mayalanan hamura şekil vermek için elinizi sıvı yağ ile bulayın. Daha sonra cıvık olan hamurdan orta bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, arasına margarin sürün ve elinizle kapatıp simit şekli verir gibi sarın. Daha sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında simitlerin kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Sıcak ve soğuk olarak servis edebilisiniz.

Açma Simit Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çay Simit

Çay Simit

Popüler İçerikler

Simit Çay

Simit Çay

Simit Fırını İmalatı

Simit Fırını İmalatı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Ankara Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Simit Diyeti Listesi

Simit Diyeti Listesi

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Simit Poğaça Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Simit Tarifi ve Malzemeleri

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Diyette Simit Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yarım Simit Kaç Kalori?

Yarım Simit Kaç Kalori?

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Kandil Simidi Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Mayalı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Çeşitleri Nelerdir?

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Simit Börek Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Sirkeli Tuzlu Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Simit Kebabı Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Susamlı Simit Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

Simit Ayran Diyeti Tarifi ve Malzemeleri

1 Simit Kaç Kalori?dir?

1 Simit Kaç Kalori?dir?