Mayalı simit, doyurucu ve lezzetli bir hamur işi türü olup, kendine özgü tadıyla birçok kişinin beğenisini kazanır. Daha çok annelerimizin günlerinde, akşam yemeklerinde, sabah kahvaltılarında veya özel misafirler için yaptıkları pratik ve zaman almayan tarifler arasında yer alır. İnsanlar genellikle dışarıdan alarak tüketirler, ancak evde yapılan simitler hem lezzetli, hem taze hem de güvenilir bir şekilde tüketmemizi sağlar. Mayalı simit, diğer simitlere göre biraz daha farklı olup, herkesin yapmadığı bir simit türüdür. Çoğu kişi yapamam diye düşündüğü için deneme cesaretini bile göstermez. Mayalı Simit Malzemeleri
Mayalı Simit Nasıl Yapılır? İlk olarak, bütün malzemeleri derin bir kaba alarak iyice yoğuralım. Ancak susam ve yumurta sarısı hariç. Bu malzemeler kenarda sırasını beklemeye alınmalıdır. Yoğurulan hamurun üzerini kapatarak ılık veya sıcak bir ortamda yaklaşık 50 dakika boyunca bekletelim ve dinlenmeye bırakalım. Daha sonra dinlenmiş olan hamuru 14 eşit parçaya bölelim ve her birine simit şekli verelim. Hazırlanan simitler için bir tepsiyi yağlayalım veya tepsi içerisine yağlı kâğıt serelim. Yağlanmış olan tepsiye simitleri sıralayalım. Üstüne 1 yemek kaşığı su ile çırpılmış olan 1 yumurta sarısını sürelim ve susam serpelim. Bu şekilde 25 dakika daha bekletelim. Son olarak, önceden ısıtılmış fırına koyarak üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişmiş olan simidi sıcak sıcak servis yapalım. Bu tarifle, evde kendi mayalı simidinizi yaparak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun! |