Poğaça ve Simit Tarifleri Poğaça hamuru, yoğurt eklenerek elde edilen, içerisine zeytin, kıyma, peynir veya sade olarak hazırlanan bir çörek türüdür. Simit ise halka biçiminde, susamla kaplanmış bir çörektir. Hem poğaça hem de simit, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetleridir. Sabah ve akşam her zaman tüketilebilir ve oldukça tercih edilir. İnsanlar acıktıklarında hemen poğaça veya simidi tercih ederler. Yanında sıcak bir çay veya ayran, lezzetlerine lezzet katar. Yeni fırından çıktıklarında çıtır çıtır ve yumuşacık olurlar. Her pastanede günlük olarak sabah ve akşam üretilir ve taze olarak sunulur. Susamlı Poğaça Tarifi
Üzeri İçin
İçi İçin
Susamlı Poğaçanın Hazırlanışı Un elenir ve havuz şeklinde açılır. Kenarlarına tuz serpilir. Ilık sütün içine maya ve şeker eklenir. Diğer malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalanmış süt de eklenir ve hamur iyice yoğurulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenen hamurlar el yardımı ile açılır. İnce ince doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılır. Açılan hamurların içerisine peynirli karışım koyulur ve kapatılır. Pekmezli suya batırılır, ardından susama bulanır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir. Mayalı Poğaça Tarifi Malzemeleri
İç Malzemesi İçin
Üzeri İçin
Mayalı Poğaçanın Yapılışı Un havuz şeklinde açılır. Suyun içine şeker ve maya eklenir ve mayalanmaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalı su da ilave edilerek yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. Yarım saat mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılır, açılır ve içerisine istenilen malzeme koyulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ve ılık bir şekilde servis edilir. Simit Tarifi
Üzeri İçin
Simit Tarifinin Hazırlanışı Ilık su ve maya bir kapta mayalanır. Daha sonra ılık süt, sıvı yağ ve tuz eklenir ve karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur. Yarım saat dinlendirilir. Hamur bezelere ayrılır ve halka şekli verilir. Sulandırılmış pekmeze, ardından susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir ve yarım saat tepside dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir. Kaşarlı Simit Tarifi Malzemeleri
İçi İçin
Üzeri İçin
Kaşarlı Simit Tarifinin Hazırlanışı Un ve maya karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ, toz şeker ve tuz eklenir. Unlu karışım kaba yavaş yavaş ilave edilir. Yavaş yavaş su eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. Bir tabağa pekmez ve su koyulur. Hamur 15 parçaya eşit şekilde ayrılır. Kaşar peyniri ince dilimlenir. Bezeler açılır ve içerisine kaşar peyniri koyularak rulo şeklinde kapatılıp halka şekli verilir. Önce pekmezli sosa, ardından susama batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ve servis edilir. |