Mayasız Simit Tarifi Mayasız simit, mayasız simidimiz ağzı kapalı bir kabın içerisinde olduğu takdirde oldukça uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Çat kapı gelen misafirlerimiz ve canı simit isteyen çocuklarımız için oldukça pratik bir şekilde hazırlayabiliriz. Sizin de tarif listenizde ilk sırada yer almasını tavsiye ettiğimiz bir lezzet. Malzemeler
Üzeri İçin
Mayasız Simit Nasıl Yapılır? Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Derin bir kabın içerisinde yumurtaları köpürene dek çırpın. Ardından yoğurdu, sıvı yağı ve margarini ekleyin. Tuzunu, karbonatını ve kabartma tozunu ilave edin. Unu ise kontrollü bir şekilde ekleyerek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Başka bir kapta, pekmez ve suyu karıştırın. Hamurdan küçük parçalar alarak önce çubuk şekline getirin, ardından çubukları birleştirerek simit şekli verin. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırın, ardından susama bulayın. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin veya sıvı yağ ile yağlayın. Simitleri tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üst kısımları kızarana kadar pişirin. Mayasız simitleriniz servise hazır. Sıcak bir çay ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Ekstra Bilgiler Mayasız simitler, içerisine çeşitli baharatlar veya peynir eklenerek farklı tatlarla zenginleştirilebilir. Ayrıca, daha sağlıklı bir alternatif için tam buğday unu veya yulaf unu kullanabilirsiniz. |