Açma Simit (Kuru Maya İle) TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Maya aktivasyonu: Ilık süt ve ılık suyu karıştırın. İçine şekeri ekleyip karıştırın. Kuru mayayı üzerine serpin ve 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin (üzeri köpüklenecek). 2. Hamur yoğurma: Derin bir kaba unu alın, ortasını havuz şeklinde açın. Maya karışımını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 3. Mayalama: Hamurun üzerini nemli bezle örtüp sıcak bir yerde 1-1.5 saat kadar (iki katına çıkana dek) mayalanmaya bırakın. 4. Şekil verme: Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp eşit parçalara bölün (16-20 adet). Her parçayı elinizle uzun şeritler haline getirin. İki ucundan tutup bükerek simit şekli verin. 5. Son maya: Şekil verilmiş açma simitleri fırın tepsisine dizin. Üzerlerini nemli bezle örtüp 15-20 dakika daha mayalandırın. 6. Pişirme öncesi: Önceden 180°C'de ısıtılmış fırına girmeden önce açma simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. 7. Pişirme: 180°C fırında 20-25 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |