simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genellikle mangalda pişirilmesine rağmen mangal kullanamayan kişiler tarafından da ızgara veya fırında da hazırlanabiliyor. Kebaplar Gaziantep mutfağının vazgeçilmeyen yemekleri arasında ilk sıralarda yer alırken simit adı verilen ince bulgur kullanılarak hazırlanan köfte farklı köfte çeşitleri bir hayli fazladır ve yaklaşık olarak yöresel mutfağına 30'a yakın köfte  türü sığdıran bir damak sahip olan ildir. Bu kebap çeşitleri arasında kendinden sıklıkla bahsettiren simit kebabıdır ve bu kebabın hazırlanışı da bir hayli kolaydır. Simit kebabının mükemmel ve yöresel lezzetinin yakalanması için kebap için kullanılacak kıymanın mutlaka özel çekim olması çok önemlidir. Bu lezzet içinde kıymanın orta yağlı olması kebabın lezzetine lezzet katacaktır.

Simit Kebabı İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı özel çekim kıyma
  • 1 su bardağı ılık su içinde ıslatılmış ince bulgur yani köftelik bulgur
  • 1 avuç dolusu çam fıstığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 50 gr kadar fıstık içi
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

Simit Kebabı Hazırlanışı

Simit kebabı hazırlığımıza ilk olarak uygun bir tepsinin içine önceden ılık su içinde ıslattığımız simit bulgur ile özel çekim kıymayı ekleyerek başlayalım.

Simit Kebabı

Üzerine dövülmüş sarımsak, 1 adet rendelenmiş kuru soğan ve 1 bağ incecik kıyılmış maydanozu ilave edelim. Ardından harcın üzerine kırmızı pul biber, karabiber, tarçın, köfte baharatı, kimyon, çam fıstığı ve yeteri kadar tuz ilave ederek köfte harcını yoğurmaya başlayalım. Ancak yoğurma işlemi tıpkı çiğ köftede olduğu gibi bütün gücümüzle yani döver şekilde yoğurmamız gereklidir. Yoğurma işleminin daha iyi olması ve tüm köftelik harcın birbirini sıkıca kavraması için de arada bir ellerimizi ıslatmayı ihmal etmeyelim. Köftelik harcımız arttık istediğimiz kıvama geldikten sonra harcımızda fındıktan biraz daha irice parçalar alalım ve bu parçaları avuç içimizde yuvarlayarak ızgara şişlerine geçirelim. Köftelik harcın tamamı bitinceye kadar köfteleri şişlere geçirerek hazırlayalım. Hazır hale gelen köfteleri artık ya mangal ateşinde yada ızgarada arkalı önlü çevirerek pişirmeye başlayalım. Pişirdiğimiz kebapları servis tabaklarına aldıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve fıstık içi serpiştirmeyi ihmal etmeyelim. Arzuya göre simit kebabının yanına marul yaprakları ve soğan halkaları ilave ederek simit kebabımızı sıcak sıcak servise sunalım. Yöresel özelliğe sahip olan simit kebabını sizlerde çok beğeneceksiniz ve sofralarınızda yer vererek bu şahane lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2015 11:33:42

Simit Kebabı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Simit Kebabı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017