simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ankara Simidi

Ankara Simidi, Ankara'nın en gözde ve en bilindik geleneksel lezzetidir. Ankara deyince ilk akla meşhur Ankara simidi gelir. Osmanlı kültüründen Ankara'nın geleneksel Türk mutfağına kadar uzan bu lezzet çağlar boyunca özelliğini ve popülerliğini hiç bir zaman kaybetmemiştir. Gerek yapılışı  Sizde bu muhteşem Geleneksel Türk Mutfağına bir göz atmak istiyorsanız, Ankara Simidini mutlaka denemelisiniz. 

Ankara Simidi Malzemeler 
  • 1 kilo un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Göz kararı un
Üzeri İçin 
  • Üzüm pekmezi 
  • Kavrulmuş susam 
Dip Not: Yapılışında ki pekmez gözüme çarpmaktadır. Diğer İstanbul simitlerinin aksine Ankara simidin de pekmez kullanılmakta ve simitler incecik ve özenle açılmaktadır. Ankara simidinin yoğun lezzeti ve çıtır çıtır olması da buradan gelse gerek bu dip notu da sizinle paylaştıktan sonra Ankara simidinin yapım aşamasına geçebiliriz. 

Ankara Simidi Yapılışı 

Öncelikle geniş bir yoğurma kabına unu döküp ortasını havuz gibi açın.
Ankara Simidi

Ortasına kuru mayayı ve tuzu atarak, hamuru toparlamak için yavaş yavaş havuzun ortasına suyu dökerek hamuru kenarlara gelene kadar toparlayın. Kulak memesine gelen hamurun üzerini bir streç rulo ile kapatarak en az iki saat dinlendirin. Hamur iyice kabardığında bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, elinizde yuvarlayın ve ortasına bir delik açarak simit şeklini verene kadar esnetin. Daha sonra eliniz ile şekil verin. Susamları dilerseniz simit için satılan özel kavrulmuş susamlardan alın. Dilerseniz de evde bir teflon tavanın içine susamları atıp karıştırarak, kavrulmuş susam elde edin. Tavsiyem evde kendinizin hazırlamasıdır. Daha sonra hazırladığınız simitleri önce pekmez daha sonra susama batırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine teker teker belirli aralıklarla dizin. Dizerken simitlerin kabaracağını da hesaba katmanız gerekir. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında simitlerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edilmesi önerilir ancak arzu eden soğuk olarak da tüketebilir. 




Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:44:40

Ankara Simidi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ankara Simidi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017