simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Açma Simit

Açma Simit, Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir. Mayalı hamurdan yapılan ve arasına margarin sürülerek kat kat olmasını sağlayan ve simit tariflerinde ezber bozan bir hamur yapısı vardır. Simit ile açma tarifini aynı anda tek bir tarifte buluşturan bu hamur işinin hemen hemen her kahvaltı sofrasında yerini aldığını söylememiz mümkündür. Yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Açma Simit Malzemeler 
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 küçük paket yaş maya
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin 
  • 1 adet yumurta sarısı 
  • Çörek otu
  •  Bir kase sıvı yağ
  • Paket margarin
Açma Simit Yapılışı 

Öncelikle hamuru yoğuracağımız bir yoğurma kabını alarak içine ılık süt ve suyu ekleyin. Daha sonra yaş mayayı ve toz şekerini içine atarak, yaş mayanın erimesini bekleyin. Daha sonra elinizle iyice çırparak yaş mayanın dağılmasını sağlayın.
Açma Simit

Daha sonra sıvı yağı, tuzu ve yumurta akını içine atıp iyice karıştırın. Son olarak bir süzgeç yardımı ile unu eleyerek hamuru kulak memesi yumuşaklığından daha cıvık bir hale gelene kadar yoğurun. Hamuru diğer poğaça hamurlarına göre daha cıvık çünkü hamur yaş mayadan dolayı iyice kabaracaktır. Daha sonra yoğurma kabının kapağını kapatıp üzerini softa bezi ile sarıp sıcak bir ortamda yaklaşık olarak iki saat dinlendirip mayalanması için bekletin. 

Mayalanan hamura şekil vermek için elinizi sıvı yağ ile bulayın. Daha sonra cıvık olan hamurdan orta bir portakal büyüklüğünde parçalar kopararak, arasına margarin sürün ve elinizle kapatıp simit şekli verir gibi sarın. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Daha sonra önceden ısıtılan 180 derecelik fırında simitlerin kabarıp üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin. Sıcak ve soğuk olarak servis edebilisiniz.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:31:13

Açma Simit Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Açma Simit"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017