simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok farklı malzeme ile lezzetlendirilerek servis yapılmaktadır. Bunların arasında sucuklu simit, kaşarlı simit, sosisli simit ve bunun gibi birden fazla çeşitte simitler hazırlanmaktadır. Genellikle dışarıdan simit cafelerde hazır olarak tükettiğimiz sucuklu simidi sizde evde yapmak ister misiniz? Aslında evde sucuklu simit hazırlamak hiç de sanıldığı kadar zor değildir. Sadece yapmanız gereken kıvamında mayalı bir hamur hazırlamak ve ardından arasına sucuk ile kaşar peyniri rendesi harcını koyarak fırında pişirmektir. Özellikle ailenin bir arada olduğu hafta sonu sabah kahvaltısında ailenize bu mükemmel lezzeti hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Pazar kahvaltısında hoş sohbetler yaparken, aynı zamanda sucuklu simidin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer hala sucuklu simit tarifini merak ediyorsanız, en kısa zamanda denemelisiniz. 

Sucuklu Simit İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 instant kuru maya
  • 5 su bardağı un
İçi İçin
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri rendesi
Üzerine
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek tabağı dolusu kavrulmuş susam
Sucuklu Simit Hazırlanışı, ilk önce simidin susamını kavurmak için teflon tavanın içinde altını fazla açmadan susamları 10 dakika kadar kavuralım ve soğuması için bırakalım.
Sucuklu Simit

Simidin hamurunu yoğurmak için geniş bir yoğurma kabının içerisine yumurtayı, sütü, sıvı yağı, toz şeker, tuzu ilave edelim ve parmak uçlarını kullanarak karıştıralım. Daha sonra Karışımın üzerine bir miktar un eleyerek kuru mayayı serpelim. Hafif karıştırdıktan sonra unu yavaş bir şekilde ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Hamur elimize yapışmayacak kıvama gelince 30-40 dakika mayalanması için bırakalım. Eğer serin bir yerde mayalanacak ise, mutlaka üzeri örtülmelidir. Bu arada sucukları ufak olacak şekilde doğrayalım ve üzerine kaşar peynirini rendeleyerek karıştıralım. Üzüm pekmezini su ile açalım ve sonra geniş derin bir tabağın içine alalım. Mayalanmış hamurdan bir elin avuç içine sığacak hamur parçaları alalım ve parmak uçlarını kullanarak oval bir hamur açalım. Ardından hazırladığımız sucuklu harçtan kenar kısımlarına harçtan koyalım ve içe doğru sarma yapıyormuş gibi saralım. Kısacası rulo şeklinde olacak. Simidi iki kenar kısmından tutalım önce pekmezli suya, daha sonra kavrulmuş susama batıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra sıkıştırmadan diziyoruz. 180 dereceye ayarlayarak ısıttığımız fırında pişirmeden önce 10 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Sonra fırını açıp 35-40 dakika arasında sucuklu simitleri üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:02:08

Sucuklu Simit Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sucuklu Simit"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017