simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Simit Çeşitleri

Simit Çeşitleri, birbirinden leziz ve çıtır çıtır özelliği ile sizlerde harika simit çeşitleri hazırlayarak sevdiklerinizle birlikte bu mükemmel lezzeti yaşayabilirsiniz. Özellikle okula giden çocuklara sahip anneler için çeşitli simit tarifleri oldukça önemlidir. Her annenin evde rahatlıkla hazırlayabileceği birbirinden enfes simit çeşitleri ile çocuklarının belenme saatlerini mükemmel bir ziyafete çevirmek isteyen anneler simit çeşitleri tariflerimizi gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca soğuk kış aylarında bir fincan sıcak çay eşliğinde misafirlerinize iç huzuruyla ikram edebilen simit aynı zamanda kalori açısından da zengin değildir. Simidin bu özelliği sayesinde diyet yapan kişiler tarafından ana öğün yada ara öğünlerde bir adet simit tüketilebilir.

Haşhaşlı Simit

Haşhaşlı Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
  • 2 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar haşhaş
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar tuz
  • Alabildiği kadar elenmiş un

Haşhaşlı Simit Hazırlanışı

Haşhaşlı simit hazırlığımıza ilk olarak 1 adet yumurta sarısını küçük bir kasenin içine alarak üzerine haşhaş ilave ederek bir kenara bırakıp daha sonra simitlerin üzerine süreceğiz. Ardından yoğurma kabımıza  elenmiş unun haricinde tüm simit malzemelerini ilave ederek homojen bir şekilde harmanladıktan sonra üzerine azar azar un ilave ederek simit hamurumuzu yoğurarak kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğrulan hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirerek hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak önce avuç içimizde yuvarladıktan sonra hamuru orta kısmından delerek simit şekline getirelim. Yağlanmış fırın tepsimize hazırladığımız simitleri yan yana sıralayalım. Simitlerin üzerine daha önce kullanmak üzere ayırdığımız yumurta sarısını simitlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürdükten sonra simitlerin üzerine haşhaş serpiştirerek 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verip simitler kızarana kadar pişirerek fırından çıkartıp sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun... 

Mahlepli Simit

Mahlepli Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • Yarım u bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta ( beyazı dışına sarısı ise içine eklenecek)
  • Yeteri kadar susam
  • Aldığı kadar elenmiş un

Mahlepli Simit Hazırlanışı

Mahlepli simit hazırlığımıza öncelikle yoğurma kabımızın içine un haricinde diğer tüm mahlepli simit malzemelerini ilave edip karıştırdıktan sonra üzerine elenmiş unu azar aza ilave ederek simit hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.

Simit Çeşitleri

Güzelce yoğrularak ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda pürüzüz bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak avuç içimizde yuvarladıktan sonra simit şekline getirerek önce yumurta beyazına arkalı önlü buladıktan sonra tekrar arkalı önlü susama bulayarak yağlanmış fırın tepsimize yan yana dizelim. Tüm hamuru tamamladıktan sonra fırınımızı 190 derecede önceden ısıtarak tepsimizi fırına vererek simitler üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen simitleri fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar dinlendirerek sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun...

Kaşarlı Simit

Kaşarlı Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı dolusu elenmiş un
  • 1 paket yaş maya
  • 1 şeker kaşığı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Yarım su bardağı üzüm pekmezi
  • Yarım çay bardağı su
  • Simitleri bulamak için bolca kavrulmuş simit susamı
  • Yeteri kadar kaşar peyniri

Kaşarlı Simit Hazırlanışı

Kaşarlı simit hazırlığımıza ilk olarak yoğurma kabımıza elenmiş unu ekleyerek başlayalım. Ardından unun ortasını havuz şekline getirerek 1 paket yaş maya ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzu elimizden geldiği kadar pürüzsüz bir şekilde yoğurmamız oldukça önemlidir. Yoğrularak kıvam alan hamurumuz hazır hale geldikten sonra mayalanması için üzerini temiz bir mutfak havlusu ile kapatarak yarım saat kadar mayalanması için beklemeye bırakalım. Hamurumuz mayalanırken bide bu esnada üzüm pekmezi ve suyu bir kabın içine alarak iyice karıştıralım. Ardından kaşar peynirini dililer şekline getirerek hazırlayalım ve kavrulmuş susamları da uygun bir kabın içine alarak hazırlayalım.

Daha sonra hamurumuzun iyice mayalandığından emin olduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayarak üzerine bastırdıktan sonra içine dilimlenmiş kaşar peyniri koyarak üzerini poğaça şeklinde kapatalım. Ardından Kaşarlarını koyarak kapattığımız kaşarlı simitleri pekmezli suyun içine batırdıktan sonra susama bulayarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayarak 10-15 dakika kadar da tepside bekleterek 190 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek kaşarlı simitler nar gibi kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartarak sıcak olarak sunum yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2015 11:35:28

Simit Çeşitleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Simit Çeşitleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017