simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltıların vazgeçilmez çörekleridir. Sabah akşam her zaman yenilebilir ve çok fazla tercih edilir. İnsanlar acıktıkları zaman hemen poğaça yada simiti tercih ederler. Yanında sıcacık bir çay veya ayran lezzetine lezzet katar. Yeni fırından çıktığı zaman çıtır çıtır, yumuşacık olur. Yendikçe yenesi gelir. Her pastahanede günlük olarak sabah akşam üretilir ve taze olur. 

Susamlı poğaça tarifi: 
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • Susam
İçi için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Susamlı poğaçanın hazırlanış şekli: Un elenir ve havuz şeklinde açılır. Kenarlarına tuz atılır. Ilık sütün içine maya ve şeker konulur. Diğer malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalanmış sütte eklenir ve hamur iyice yoğurulur. Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Dinlenen hamurlar el yardımı ile açılır. İnce ince maydanoz doğranır ve peynirle karıştırılır. Açılan hamurların içerisine peynir koyulur ve kapatılır. Pekmezli suya batırılır daha sonra susam dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Dinlendikten sonra servis edilir.

Mayalı poğaça tarifi malzemeleri:
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
İç malzemesi için
  • İsteğe göre kıyma
  • patates
  • peynir 
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
Mayalı poğaça yapılış şekli: Un havuz şeklinde açılır.
Poğaça Simit Tarifleri

Suyun içerisine şeker ve maya katılır ve mayalandırılır. Diğer tüm malzemeler havuzun içerisine koyulur. Mayalı su da ilave edilerek yoğurulur. Hamur yumuşak olmalıdır. Yarım saat mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılır, açılır ve içerisine istenilen malzeme koyulur ve kapatılı. Yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sürülür ve çöre otu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir ve ılık bir şekilde servis edilir. 

Simit tarifi: 
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Aldığı kadar elenmiş un
Üzeri için 
  • Pekmez
  • Susam
Simit tarifi hazırlanış şekli: Ilık su ve maya bir kapta mayalandırılır. Daha sonra ılık süt, sıvı yağ, tuz ilave edilir ve karıştırılır. Yavaş yavaş un ilave edilir ye yoğurulur. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bezelere ayrılır ve halka şekli verilir. Sulanmış pekmeze daha sonra da susama batırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir ve yarım saat tepside dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 20 derecelik fırında çıtır çıtır olana kadar pişirilir. 

Kaşarlı simit tarifi malzemeleri: 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı elenmiş un
İçi için
  • Kaşar peyniri
  • Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam
Kaşarlı simit tarifi hazırlanış şekli: Un ve maya karıştırılır. Bir kaba sıvı yağ, toz şeker, tuz karıştırılır. Unlu karışım kaba yavaş yavaş ilave edilir. Yavaş yavaş su ilave edilir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat hamur dinlendirilir. Bir tabağa pekmez ve su koyulur. Hamur 15 parçaya eşit bir şekilde ayrılır. Kaşar peyniri ince bir şekilde dilimlenir. Bezeler açılır ve içerisine kaşar peyniri koyularak rulo şeklinde kapatılıp halka şekli verilir. Önce pekmezli sosa daha sonra susama batırılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir ve servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:31:39

Poğaça Simit Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Poğaça Simit Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017