simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Pastane Simidi

Pastane simidi, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin sevdiği türden yiyeceklerdir. Öğrenciler, çocuklar bunları çok sever. Büyükleri de unutmamak gerekir. Durum böyle olunca annelere gene iş düşüyor. Pastane simidini evde hazırlayıp, sıcak sıcak çocuklarınıza ikram etmek sizin de hoşunuza gidecek. Vereceğimiz tarifle aynı pastane simitlerinin lezzetini yakalayacaksınız. Tarifimizde mahlep kullandık. Bunun tadını beğenmezseniz, koymayabilirsiniz. Ancak bir defa denemenizi tavsiye ederiz. Şimdi bu lezzetli simitleri beraber yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Pastane simidi için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 6 su bardağı elenmiş un
  • 1 çay kaşığı mahlep
Üzeri için
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • Simitleri bulamak için simitlik susam
Pastane simidi yapımı

Önce yoğurma kabının içine elenmiş unu ilave edin. Bunun ortasını havuz şeklinde açarak, şekeri, yumurtayı, kuru mayayı, mahlebi, sıvı yağı ve yoğurdu koyun
Pastane Simidi

Şimdi suyu azar azar ilave ederek, simit hamurunu yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra, hamurun üzerini örterek, mayalanması için ılık bir yere kaldırın. Yaklaşık olarak hamur iki katı oluncaya kadar mayalansın.

Hamur hazır olduğunda, yaklaşık ceviz kadar parçalara ayırın.  Bunları uzun parçalar şeklinde hazırlayın. İkisini birbirine dolayarak, yuvarlayın ve simit şeklini verin. Uçlarını iyi kapatmaya dikkat edin. Bir tabağın içine hazırladığınız pekmez ve su karışımına simitleri bulayın. Buradan çıkarıp, diğer tabağın içine koyduğunuz simitlik susama iyice bulayın. Bunları yağlanmış fırın tepsisinin içine dizin. Tüm simitler hazırlanınca, bir süre tepsi mayası dediğimiz şekilde bekletin.
Pastane simitleri tepside mayalanırken, fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın. İçine 1 kase içinde su koymayı ihmal etmeyin. Çünkü simitler buharlı pişirilir. Pastanedeki fırınlar bu sistemle pişirir. Aksi halde simitleriniz sert olabilir. Kızgın fırına attığınız simitle kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarınca bir süre simitlerin ılınmasını bekleyin. Çayınızı demlediyseniz, pastane simidi ve peynirleri ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.12.2015 12:47:40

Pastane Simidi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pastane Simidi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017