simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağızda dağılan harika bir tarif olarak kurabiye simit bilinir. Özellikle kurabiye cinsi yiyeceklerin çocuklarında çok severek tükettiği ve hemen, hemen her evde çokça yapılan bir kurabiye türüdür. Şimdi tuzlu ve tatlı olarak yapılan kurabiye simit için gerekli malzemeler ve yapılışından bahsedelim.

Kurabiye Simit İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Çay bardağı sıvıyağı
  • Yarım paket margarin
  • 1 Çay bardağı su
  • 2 Yemek kaşığı sirke
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • Yeteri kadar un
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Adet yumurta

Üzeri İçin

  • 1 Adet yumurta
  • 1 Su bardağı susam

Kurabiye Simit Yapılışı

Kurabiye simit tarifi için öncelikle derince bir kap ayarlanarak oda sıcaklığında bekleyen margarini kap içerisine alın. Daha sonra sırasıyla sıvı yağı, yumurta, su ve sirkeyi ilave ederek karışımı güzelce karıştırın.

Kurabiye Simit

Kap içerisinde karıştırılan kurabiye simit harcının içerisine tuz ve kabarma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sonrasında karışım üzerine karıştırma esnasında azar, azar göz kararı un ilave ederek karıştırmaya devam edin. Yoğrulan kurabiye simit hamurunun kulak memesi kıvamına gelene kadar un katmaya ve yoğurmaya devam edin. Daha sonra hazırlanan hamuru alarak küçük parçalar halinde ayırın ve her hamur parçasını bir merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Açılan kurabiye hamurunu daha sonra isteğe bağlı çay bardağı veya su bardağı yardımı ile yuvarlak şekilde kesin ve açılan hamurun orta kısmından küçük yuvarlak bir aparat yardımı ile delik açın. Daha sonra hazırlanan hamurları yumurtaya bulamak için küçük bir kase içerisine yumurtayı kırın karıştırın ve kurabiye simit hamurlarının ön tarafını yumurtaya bulayarak fırın tepsisi içerisine sırası ile dizin ve üzerine bolca susam serpin. Ve daha sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırın içerisine tepsiyi yerleştirerek kurabiye simitler kızarana kadar pişirin. Ve gevrek ağızda dağılan kurabiye simitlerimiz servise hazırdır. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:24:53

Kurabiye Simit Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kurabiye Simit"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017