simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kaşarlı Simit

Kaşarlı Simit, Simit çeşidi oldukça çok olup yetişmek oldukça imkansız olmaktadır. Fakat günümüzde hamarat annelerimizin yapmış olduğu simitler akşam çaylarında, sabah kahvaltılarda ve öğle aralarında oldukça zevkle tüketilmektedir. Daha sonrada kilo aldım diye kıvranmaktayız. Ancak kaşarlı simit diğer simit türlerine göre oldukça lezzetli olmaktadır. Hemen hemen her bayanın çay yanına tercihi olmakta ve pratik oluşu ile neredeyse her gün yapılabilen bir simit türüdür. Kişiler ancak kaşarlı simitlerden yaparak satışa kadar sunmaktadır. Annelerin yapabileceği oldukça basit bir tarif olup çocukların beslenmelerine koyarak hem içleri rahat ederek okula yollayabilir, hemde çocukların karnını tok tutabilecek bir tür pasta tarifi olmaktadır. Ayrıca herkesin damak tadına uygun olmaktadır. Yaşlısından gencine herkesin tüketebileceği bir yiyecek olmaktadır. Özellikle kahvaltılarda ekmek yerine simit tüketimi oldukça artmaktadır. Çünkü hem çeşit olmakta hemde mideler bayram etmektedir.

Kaşarlı simit malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3, 3 buçuk su bardağı un

İçi için:

  • Kaşar peyniri

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pekmez,
  • 3 yemek kaşığı su,
  • Kavrulmuş susam
Hazırlanışı:
Dışı çıtır içi yumuşak olan tam bir simit poğaça türüdür
Kaşarlı Simit

İlk olarak mayayı sıvıları karıştıralım ve unu da azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurarak elde edelim. Daha sonra hazırlanmış olan hamuru bir kenara alarak 1 saat hem mayalandıralım hemde dinlenmeye bırakalım. Mayalanmış olan hamuru dinlendikten sonra istediğimiz şekli vererek içine kaşarını koyalım ve kapatalım daha sonra önce pekmezli suya daha sonra da susama batırarak hazır duruma getirelim. Hazırlanan simitleri yağlı kağıt serili olan tepsimize dizerek önceden ısıtılmış olan fırına koyalım. Üzeri kızarana kadar simidi pişirelim ve üstü kızardıktan sonra fırından alarak sıcak sıcak servis yapalım.

Yayınlanma Tarihi : 04.12.2015 12:50:11

Kaşarlı Simit Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kaşarlı Simit"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017