simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kandil Simidi

Kandil simidi;ilk önce adını nereden aldığı hakkında kısa bilgi verelim.Müslümanların kutsal saydıkları beş geceye(Regaip,Miraç,Berat,Kadir,Mevlit) kandil geceleri adı verilir.Bu gecelerde yapılan ibadetler haricinde ikramlarda yapılmıştır.Parmak kalınlığında susamlı yada susamsız simitler yapılmıştır.Bu simitler kandil gecelerinde yapıldığından adı kandil simidi olarak kalmıştır.Günümüzde artık her fırında ve her gün temin edilmesi mümkündür.
Kandil simidi, simidin minyatür halidir.Yağ ve karbonhidrat açısından zengindir.Kilosuna dikkat eden bayanlar için 100 gram kandil simidi 477 kal. olduğunu söylemekte fayda vardır.

Kandil Simidi Malzemeler;
  • 200 gram margarin (oda sıcaklığında beklemesi gerek)
  • 2 adet yumurta sarısı (aklarını atmayınız üzeri için lazım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 2 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
Üzeri İçin;
  • 2 tane yumurta akı
  • susam yada çörek otu
Kandil Simidi Yapılışı;
 İlk olarak yumurtaların sarısını ve akını ayıralım.Geniş karıştırma kabına yumurta sarısını aktaralım ve sırasıyla kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim.
Kandil Simidi

Karıştırarak malzemeleri birbirleriyle harmanlayalım.Bu esnada geç ısınan bir fırınımız varsa bize kolaylık olsun ve zamandan kazanmamız için fırınımızı 200 dereceye getirerek ısınmasını sağlayalım.Malzeme karışımına geri dönerek son malzemelerimiz olan un ve kabartma tozumuzu bir elek yardımıyla (un içinde topaklanma olabilir bunu önlemek için) azar azar eleyerek malzememize ilave edelim.Oluşan harcımızı kulak memesi kıvamında  ve elimize yapışmayacak şekle gelene kadar yoğuralım.
 Kıvama gelen hamurumuzu tezgahımıza yada geniş bir alana alarak küçük parçalara ayıralım.Genelde ceviz büyüklüğünde olması ideal olanıdır. Kopardığımız parçaları tek tek yuvarlayarak parmak genişliğinde rulolar haline getirip daire şekli olması kaydıyla uçlarını birleştirelim.Bu şekilde kandil simidinin görüntüsünü elde etmiş olduk.Geri kalan tüm hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayalım.
 Fırın tepsisini yağlayarak yada altının tutmasından korkuyorsanız yağlı kağıt sererek oluşan minyatür kandil simidlerimizi ilk önce yumurta akına sonra susam veya çörek otuna batıralım ve tepsiye aralarında biraz boşluk bırakarak dizelim.Önceden ısınmış fırında simitlerin üzeri kızarana dek pişirelim (25 dk yeterli).Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 07.12.2015 11:33:32

Kandil Simidi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kandil Simidi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Sucuklu Simit

Sucuklu Simit, simit büyük küçük herkesin en çok severek ve beğenerek tükettiği lezzetli atıştırmalıklardan birsidir. Hatta öğün atlatmak için bile herkes simit tüketmektedir. Günümüzde sade olarak hazırlanan simit, artık pek çok...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Aralık - 2017