simit.web.tr
simit

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit Tarifi, Gevrek simit sabah kahvaltılarına eşlik eden ve çayın yanında bir hayli lezzetle tüketilen bir hamur işidir. Bu lezzet sadece sabah kahvaltılarında değil öğün aralarında açlık hissi duyduğunuz her an tüketebileceğiniz bir lezzet. Fakat sabah kahvaltılarında çay simit keyfi bir başkadır. Bu makalemizde gevrek simit tarifi, yapılışında kullanılan malzemeleri belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Malzemeler:
  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un 

Üzeri için;

  • 2,5 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 fincan su
  • Kavrulmuş susam (özellikle simit için özel susam satılmakta)
Hazırlanışı: İlk olarak 5 su bardağı unu yoğurma kabına alalım. Daha sonra kuru mayayı, şekeri, tuzu ilave edelim ve yardımıyla karıştıralım. Ardından suyu ve sıvı yağı da ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Gerek görüldüğü zaman unu ilave etmeye başlayabilirsiniz.
Gevrek Simit Tarifi

Yani hamur elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar un edilmesi gerekir. Daha sonra hazırlanan hamurdan parçalar alarak elimizle tezgahta uzatıp simit şeklini oluşturalım. Hazırlanan simit hamurlarını yağlı kağıt serili olan tepsiye dizelim ve üzerini kalın havlu peçeteyle kapatalım. Çok hafif ıslatalım ve üzerine tekrar temiz bir örtü serelim. Bu işlem hazırlanan hamurun daha çabuk mayalanmasını ve iyi olmasını sağlar. Mayalanma işlemi yaklaşık olarak 45 dakika olmalıdır. Daha sora ayrı olarak pekmezli su ve susamı hazırlayarak ilk önce pekmezli suya batırın ve sonra susama bulayarak tekrar tepsiye yerleştirin. Tabi bu işlemi yaptığınızda dikkatli olarak ve iki elimizle kavrayıp yavaşça yapmalısınız. En son olarak ise fırını 180 dereceye getirelim, simit hamuru olan tepsiyi fırına sürelim ve yaklaşık olarak 30-35 dakika kontrollü pişirelim. Pişen simitler fırın içerisinde kontrol edilip öyle fırından alınması gerekir. Aksi taktirde simitler hamur kalabilir. Bu şekilde gevrek simit tarifi tamamlanmış oldu. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.12.2015 12:47:12

Gevrek Simit Tarifi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gevrek Simit Tarifi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Diyette Simit

Diyette simit çok tercih edilmemektedir. Tercih edilmesi de önerilmez. Çünkü tokluk hissi vermez. Beyaz işlenmiş undan yapılır. Ev yapımı olsa ve içinde tam tahılı unlar kullanılsa bile susam çok yağlı bir besin olduğu için diyet...

Simit Diyeti

Simit Diyeti, Yaz kış her zaman popülerliğini koruyan simit Türk insanının en sevdiği atıştırmalıklardan bir tanesidir. Doyurucu bir özelliği olan simit günümüzde kişilerin zayıflaması için bir diyet programının içerisinde çok...

Simit Çay

Simit çay, bu güzel ve lezzetli ikiliyi yememiş olan yoktur eminim. Hele ki çalışan insanların kurtarıcısıdır simit ve çay. Düşünsenize sabah çok erken saatlerde kalkıp da kahvaltı yapmaya zamanı olmayan insanlar ne yapsın aç mı k...

Simit Ayran

Simit Ayran, ikisi harika bir uyum sağlar. Benim vazgeçilmezlerim arasındadır. Okul zamanında neredeyse her gün bir simit bir de yanına ayran alacak kadar harçlığım olurdu. Karnım acıkınca tenefüs zilinin çalmasını beklerdim. Hatt...

Poğaça Simit Tarifleri

Poğaça simit tarifleri, Poğaça hamurun içine yoğurt katılarak elde edilen hamur içerisine zeytin, kıyma, peynir yada sade bir şekilde yapılan çörek türüdür. Simit ise halka biçimindeki susamlı çörektir. Poğaça ve simit kahvaltılar...

Simit Ayran Diyeti

Simit Ayran Diyeti, Ülkemizde çok sık olarak uygulanan ve kilo sorunu olan insanların bu diyete uydukları zaman, 30 gün içerisinde 6-7 kilo birden vermesinin mümkün olduğu ve havaların ısınması ile birlikte tatil planları yapıyors...

Simit Kebabı

Simit Kebabı, yöresel özelliğe sahip olan ve Gaziantep şehri ile birlikte anılan bir kebap çeşididir. Bu kebabın simit ismini almasının nedeni ise bu yörelerde ince köftelik bulgurun simit adı ile anılmasıdır. Simit kebabı genelli...

Kurabiye Simit

Kurabiye Simit, geleneksel olarak yıllardır bayanların mutfaklarında var olan dayanılmaz bir lezzet olarak yeri almıştır. Özellikle akşam çaylarında ve misafir ağırlamaların da çay yanında çay keyfi olarak kullanılan gevrek ve ağı...

Simit Börek

Simit börek, farklı bir börek tarifi denemek isterseniz mutlaka bu tarifi tavsiye ederiz. Misafirleriniz için oldukça güzel bir ikramlık olur. Tarifimizde hazır yufka kullandık. Eğer hamarat ev hanımlarından iseniz, endi açtığınız...

Yarım Simit Kaç Kalori

Yarım Simit Kaç Kalori, Ülkemizde simit bayılarak yenilen ve özellikle de kahvaltıların baş tacı olan bir yiyecek çeşididir. Simit uzun senelerdir yurdumuzda yapılan bir lezzettir. Özellikle de taş fırınlar içinde yapılan simitler...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

simit, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017